Weekend van het Portret

14 October 2022 09:16  /  Coming up

In het weekend van 21 t/m 23 oktober is het portret van mijn vader getiteld “Johan” te zien tijdens het weekend van het portret 2022.

Weekend van het Portret is een tentoonstelling van meer dan 100 portretten met het thema: In herinnering-portretten van dierbaren.
Deze portretten zowel in 2D als 3D zijn door een selectiecommissie geselecteerd uit meer dan 400 ingezonden portretten.
Er is ook een boekentafel met boeken over portretkunst uit het fonds van Waanders Uitgevers.
Entree: 2 euro.
Locatie: Bagagehal in Loods 6, KNSM-Laan 143, in Amsterdam.
Eindhalte van tram 7.

 

‘Na een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam, bleven de werken van Eline Peek ons bij door de voelbare kwetsbaarheid. Toen wij de mogelijkheid hadden om een videoportret te produceren, wisten we direct dat we haar hiervoor wilden benaderen. Ons doel was om Eline net zo te portretteren zoals zij zichzelf portretteert op doek. Wij kwamen er namelijk achter dat dit de visualisatie is van de echte Eline. De kunstenares, maar vooral de persoon achter de schilderijen met haar eigen verleden, gevoelens en werkwijze.’

Dit videoportret is gemaakt in opdracht van de minor Audiovisual Storytelling aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Wij studeren van origine geen film, dus dit was een mooie nieuwe uitdaging. Noor studeert Animatie|Illustratie aan de kunstacademie St. Joost. En Fenne Beurze studeert Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute.

Noor

Fenne Beurze https:www.instagram.com/fennebeurze/

 

 

ProjectAanraken

5 April 2022 09:15  /  Coming up

Makersdialoog van 7 maart tm 14 april, Amsterdamse Straatweg 210, Utrecht

Samen met Anke van den Borne en Hadas Lieber werk ik op de Amsterdamse Straatweg 210.

Op 14 april blikken we terug op deze periode in een kunstenaarsgesprek olv Mieke Moor waarin wij onze ervaringen uitwisselen met het publiek over de invloed van ontmoeten, delen en begrenzen op het creatieve maakproces.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en WOM Noordwest.

 

 

Fenne & Noortje over de film:

‘Na een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam, bleven de werken van Eline Peek ons bij door de voelbare kwetsbaarheid. Toen wij de mogelijkheid hadden om een videoportret te produceren, wisten we direct dat we haar hiervoor wilden benaderen. Ons doel was om Eline net zo te portretteren zoals zij zichzelf portretteert op doek. Wij kwamen er namelijk achter dat dit de visualisatie is van de echte Eline. De kunstenares, maar vooral de persoon achter de schilderijen met haar eigen verleden, gevoelens en werkwijze.’

Dit videoportret is gemaakt in opdracht van de minor Audiovisual Storytelling aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Wij studeren van origine geen film, dus dit was een mooie nieuwe uitdaging. Noortje Kappetijn studeert Animatie|Illustratie aan de kunstacademie St. Joost. En Fenne Beurze studeert Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute.

Noortje Kappetijn  www.instagram.com/kunstigmeisje/

Fenne Beurze https:www.instagram.com/fennebeurze/

Nieuw werk

2 February 2020 15:38  /  Coming up

REALISME 2020

4 December 2019 14:10  /  Coming up

Ooit zorgden de realistische schilderijen van Gustave Courbet voor een revolutie onder vakbroeders en kunstliefhebbers. Zijn realistische werk was ‘te waar’ en dus niet ‘mooi’ genoeg, vonden de 19de eeuwse critici. Rumoer of niet, de geschiedenis gaf hem gelijk.

Courbet belandde in de geschiedenisboeken als naamgever van het realisme. Zo’n 150 jaar later rijst de vraag waar de kunststroming nu voor staat. En vooral: hoe ziet het er in Nederland uit? De tentoonstelling Realisme nu in het Stedelijk Museum Schiedam geeft daarop een antwoord. Je ziet schilderkunst, vakmanschap en vooral meer.
Enkele van mijn werken zullen onderdeel zijn van deze tentoonstelling.

Van 22 februari t/m 2 augustus 2020
www.stedelijkmuseumschiedam.nl  

present!

4 December 2019 14:07  /  Coming up

rt & Design voor de feestdagen.

Ieder jaar wordt Kunstliefde in de decembermaand omgetoverd tot een ruimte vol verrassende en betaalbare kunst en design van kunstenaars en toonaangevende of veelbelovende ontwerpers. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen.

Aantrekkelijke prijzen, tot max 500 euro. Cash & Carry! Inpakken en meenemen dus. De meest unieke kunstcadeaus vind je bij Kunstliefde

.

Juryrapport Kunstliefdeprijs

29 October 2019 11:43  /  Coming up

Helaas geen Kunstliefdeprijs, maar wel een eervolle gedeelde tweede plek voor Erica van Seeters en mij.

In het Juryrapport mooi omschreven hoe er naar de drie verschillende kandidaten is gekeken!

Lees hier het volledige verslag 

 

nominatie Kunstliefdeprijs

9 October 2019 14:07  /  Coming up

 

 

Het houdt niet op met de nominaties….

Ik ben zeer vereerd dat ik samen met Studio Zwartframe en Erica van Seeters ben genomineerd voor de jaarlijkse Kunstliefde prijs.

 

Wat is de Kunstliefdeprijs?

 

De prijs wordt uitgereikt aan een in de provincie Utrecht gevestigd/opgeleide beeldend kunstenaar die het jaar voorafgaand aan de uitreiking van de prijs of in het jaar van de uitreiking zelf, werk heeft tentoongesteld in de expositieruimte van Kunstliefde en wiens werk een hoogwaardige ontwikkeling laat zien of waarvan dat verwacht mag worden.

De prijs heeft naast de erkenning van de kwaliteiten van het werk van de kunstenaar, ook de bedoeling een aanmoedigingsprijs te zijn, met name voor jonge kunstenaars.

 

Zondag 13 oktober om 16.00u  zal ik horen of ik de gelukkige winnaar ben die volgend jaar gedurende minimaal drie weken de ruimte van Kunstliefde ter beschikking krijgt.

Als curator zou ik dan in combinatie met gastkunstenaars, een tentoonstelling aan mijn werk mogen wijden.

Jury Kunstliefdeprijs 2019:
Berthe Schoonman galeriehouder galerie SANAA Utrecht
Arna Loonstra, kunstverzamelaar, voormalig galeriehouder van De Kunstkamer in Gouda
Jaap Röell, recensent hedendaagse kunst en kunstondernemer Kuub, ruimte voor kunsten cultuur,

Op 3 oktober vond er in Kunstliefde een interview avond plaats, waarbij onder aanwezigheid van de jury de genomineerden hun werk toelichtten. 

Nederlandse Portretprijs

28 June 2019 09:42  /  Coming up

Ik ben blij dat mijn werk ‘Private’ na twee spannende voorrondes is geselecteerd voor de expositie van De Nederlandse Portretpijs 2019 in slot Zeist.

Van 1 september tot en met 17 november zal in deze tentoonstelling een selectie van 50 werken te zien zijn.

De wedstrijd:

Uit de 50 genomineerde werken zullen er op 3 november voor de verschillende categorieën prijzen worden uitgereikt. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor jong talent en een publieksprijs.

De jury bestaat uit bekende en erkende kunstenaars en kunstkenners met als voorzitter Rudi Ekkart, kunsthistoricus/onderzoeker en publicist,
Sam Drukker, kunstenaar,  Lia van Vugt, beeldhouwer, Carla van de Puttelaar, kunsthistoricus en fotograaf,  Jan Teeuwisse, kunsthistoricus en directeur museum Beelden aan Zee, Harriët Stoop, kunsthistoricus, Wieteke van Zeil, kunsthistoricus en cultuurcriticus.

zelfportret, 2019
100 x 200cm acryl op linnen.