8 oktober exclusieve ateliermiddag.

13 September 2023 12:37  /  Coming up

Na de atelierroute van 23|24 september, presenteer ik  op 8 oktober mijn oude en nieuwe werken in ons prachtige atelierpand achter de Dom.

Een gelegenheid om al deze werken onder het genot van een drankje van dichtbij te bekijken of wellicht speciaal voor deze dag met een mooie exclusieve korting een werk te kunnen kopen.

Er is een max aantal bezoekers, meld je aan via mijn nieuwsbrief of stuur mij een bericht, Ik zou het leuk vinden om je dan te mogen ontvangen.!

 

 

Het wordt een bijzondere presentatie dit keer.
Vanwege de restricties voor ons pand mochten wij geen grote aantallen bezoekers tegelijkertijd ontvangen.
Dat zou geen deelname atelierroute betekenen.
De Universiteit bood ons een heel mooi alternatief; een presentatie in het Pandhof, de prachtige kloostergang en kruidentuin gelegen naast de Dom!
Wat een mooie historische plek.
Kom dwalen door de kloostergang en laat je verwonderen door een interactieve installatie, bouwwerken, tekeningen, schilderijen, video en fotografie..

Deelnemende kunstenaars

Anke van den BornCharlotte HelmeEline Peek Johan KuhlmanMarleen Huijing Rob Hornstra.

 

Portet van Luuk

6 September 2023 11:16  /  Coming up

Toen ik Luuk onderweg naar mijn atelier tegenkwam voelde ik de vraag opkomen of ik van hem een portret mocht schilderen. Ik wist dat ik het moest vragen omdat hij als inspirerend fotograaf veel voor het Utrechtse doet, maar vooral….hij heeft een prachtige kop! Hij zei ja en zo geschiedde…

                                                    

Weekend van het Portret

14 October 2022 09:16  /  Coming up

In het weekend van 21 t/m 23 oktober is het portret van mijn vader getiteld “Johan” te zien tijdens het weekend van het portret 2022.

Weekend van het Portret is een tentoonstelling van meer dan 100 portretten met het thema: In herinnering-portretten van dierbaren.
Deze portretten zowel in 2D als 3D zijn door een selectiecommissie geselecteerd uit meer dan 400 ingezonden portretten.
Er is ook een boekentafel met boeken over portretkunst uit het fonds van Waanders Uitgevers.
Entree: 2 euro.
Locatie: Bagagehal in Loods 6, KNSM-Laan 143, in Amsterdam.
Eindhalte van tram 7.

 

‘Na een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam, bleven de werken van Eline Peek ons bij door de voelbare kwetsbaarheid. Toen wij de mogelijkheid hadden om een videoportret te produceren, wisten we direct dat we haar hiervoor wilden benaderen. Ons doel was om Eline net zo te portretteren zoals zij zichzelf portretteert op doek. Wij kwamen er namelijk achter dat dit de visualisatie is van de echte Eline. De kunstenares, maar vooral de persoon achter de schilderijen met haar eigen verleden, gevoelens en werkwijze.’

Dit videoportret is gemaakt in opdracht van de minor Audiovisual Storytelling aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Wij studeren van origine geen film, dus dit was een mooie nieuwe uitdaging. Noor studeert Animatie|Illustratie aan de kunstacademie St. Joost. En Fenne Beurze studeert Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute.

Noor

Fenne Beurze https:www.instagram.com/fennebeurze/

 

 

ProjectAanraken

5 April 2022 09:15  /  Coming up

Makersdialoog van 7 maart tm 14 april, Amsterdamse Straatweg 210, Utrecht

Samen met Anke van den Borne en Hadas Lieber werk ik op de Amsterdamse Straatweg 210.

Op 14 april blikken we terug op deze periode in een kunstenaarsgesprek olv Mieke Moor waarin wij onze ervaringen uitwisselen met het publiek over de invloed van ontmoeten, delen en begrenzen op het creatieve maakproces.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en WOM Noordwest.

 

 

Fenne & Noortje over de film:

‘Na een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam, bleven de werken van Eline Peek ons bij door de voelbare kwetsbaarheid. Toen wij de mogelijkheid hadden om een videoportret te produceren, wisten we direct dat we haar hiervoor wilden benaderen. Ons doel was om Eline net zo te portretteren zoals zij zichzelf portretteert op doek. Wij kwamen er namelijk achter dat dit de visualisatie is van de echte Eline. De kunstenares, maar vooral de persoon achter de schilderijen met haar eigen verleden, gevoelens en werkwijze.’

Dit videoportret is gemaakt in opdracht van de minor Audiovisual Storytelling aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Wij studeren van origine geen film, dus dit was een mooie nieuwe uitdaging. Noortje Kappetijn studeert Animatie|Illustratie aan de kunstacademie St. Joost. En Fenne Beurze studeert Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute.

Noortje Kappetijn  www.instagram.com/kunstigmeisje/

Fenne Beurze https:www.instagram.com/fennebeurze/

Nieuw werk

2 February 2020 15:38  /  Coming up

REALISME 2020

4 December 2019 14:10  /  Coming up

Ooit zorgden de realistische schilderijen van Gustave Courbet voor een revolutie onder vakbroeders en kunstliefhebbers. Zijn realistische werk was ‘te waar’ en dus niet ‘mooi’ genoeg, vonden de 19de eeuwse critici. Rumoer of niet, de geschiedenis gaf hem gelijk.

Courbet belandde in de geschiedenisboeken als naamgever van het realisme. Zo’n 150 jaar later rijst de vraag waar de kunststroming nu voor staat. En vooral: hoe ziet het er in Nederland uit? De tentoonstelling Realisme nu in het Stedelijk Museum Schiedam geeft daarop een antwoord. Je ziet schilderkunst, vakmanschap en vooral meer.
Enkele van mijn werken zullen onderdeel zijn van deze tentoonstelling.

Van 22 februari t/m 2 augustus 2020
www.stedelijkmuseumschiedam.nl  

present!

4 December 2019 14:07  /  Coming up

rt & Design voor de feestdagen.

Ieder jaar wordt Kunstliefde in de decembermaand omgetoverd tot een ruimte vol verrassende en betaalbare kunst en design van kunstenaars en toonaangevende of veelbelovende ontwerpers. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen.

Aantrekkelijke prijzen, tot max 500 euro. Cash & Carry! Inpakken en meenemen dus. De meest unieke kunstcadeaus vind je bij Kunstliefde

.